Kako izboljšati imunski sistem (in bolje živeti)

Imunski sistem opravlja vlogo obrambnega zaščitnika fizičnega telesa. Od učinkovitosti delovanja imunskega sistema jeKako izboljšati imunski sistem odvisno, koliko intenzivno bodo virusi, bakterije in druge obremenitve iz okolice, uspeli v oslabitvi vitalnosti fizičnega telesa. Načini, kako izboljšati imunski sistem so raznovrstni in smiselno je, da skrb za imunski sistem izvajamo interdisciplinarno, na več ravneh ter nivojih.

Kadar imunski sistem deluje učinkovito, intenzivno ustvarja protitelesa. Let-ta so, kot radar za vse obremenitve okolice, da te ne prodrejo v posameznikovo fizično telo in povzročajo okužb ter nastanka bolezni.

Načini, kako izboljšati imunski sistem

Med načine, kako izboljšati naš imunski sistem uvrščamo:

  • zagotavljanje kvalitetnega spanca,
  • uživanje zdrave, sveže in raznovrstne hrane,
  • zagotovitev fizične aktivnosti in gibanja, preprečevanje stalne izpostavljenosti stresu,
  • prenehanje ali vsaj zmanjšanje obsega kajenja,
  • skrb za redno higieno rok, ipd.

Kako energijsko zdravljenje vpliva na imunski sistem?

Različne oblike energijskega zdravljenja, ponujajo optimalen način, kako izboljšati imunski sistem.

Krepitev imunskega sistemaEnergijsko zdravljenje deluje tako na ravni preventive, kadar želimo vzdrževati stabilnost delovanja imunskega sistema, kot tudi na ravni kurative, ko se je bolezen že pojavila.

Z energijskim zdravljenjem lahko pomagamo izboljšati imunski sistem na način, da okrepimo pretok vitalne življenjske energije, kar izboljša učinkovitost delovanja vseh sistemov, organov, tkiv in celic v telesu.

Ob nastanku bolezni ali različnih obolenj, je nivo življenjske energije močno v upadu, zato je vzdrževanje stabilnosti njenega pretoka izjemno pomembno. Izvedba energijskega zdravljenja fizičnemu telesu vrača njegovo naravno inteligenco in sposobnost regeneracije.

Kako z energijsko terapijo za izboljšanje imunskega sistema vplivamo na zmanjšanje stresa?

Poleg fizičnega telesa, izvedba energijskega zdravljenja izboljša imunski sistem posameznika preko vpliva na druge nivoje njegovih energij:

  • nivo čustev in
  • misli.

S tem, ko izboljšamo čustveno in miselno stabilnost, se odstranijo vzroki za nastanek stresa, ki ga uvrščamo med Počutje in imunski sistemnajpogostejše obremenilne dejavnike oslabitve delovanja imunskega sistema.

In odgovor na zastavljeno vprašanje je….

Eden od načinov za izboljšanje imunskega sistema je energijsko zdravljenje. Energijsko zdravljenje vpliva na:

  • večjo življenjsko moč,
  • povečanje harmonije čustev,
  • povečanja zmožnosti za učinkovito soočanje s stresom in vpliva na krepitev obrambne funkcije pred obremenitvami iz okolice.

Fizično telo ob podpori energijskega zdravljenja pridobi zmožnost, da se obrani tujkov in posameznik lahko živi ter deluje bolj kvalitetno.