Krema za obraz po 50.letu- Kaj je in kaj naj vsebuje?

Krema za obraz po 50.letu + kaj še vključiti v nego kože?

Kozmetika in krema za obraz po 50.letu je precej specifična. Ko se staramo, naša koža ni tako sijoča, polna ali svetla, kot je bila nekoč. Na primer, v svojih 50-ih letih boste morda začeli videti gube, temne lise ali povešeno kožo. Velika večina takrat spreminja kozmetične produkte.  Lahko pa si pomagate obnoviti svoj mladosten sijaj z vlažilnimi kremami, ki zadržujejo vlago v vaši koži, zaradi česar je videti bolj gladka in poskočna.

Krema za obraz po 50.letu- Če imate zrelo kožo, dermatologi priporočajo, da vaša preprosta jutranja rutina nege vključuje naslednje izdelke:

 • Čistilo
 • Serum za zdravljenje
 • Krema za oči
 • Vlažilna krema
 • Krema za sončenje

“Nikoli ni prepozno, da začnete uporabljati vlažilne kreme “Vlažilci vlažijo kožo in zagotavljajo tudi lokalne vitamine in antioksidante.”***

Namen kreme za obraz po 50.letu

Krema za obraz po 50.letu- glavni namen vlažilne kreme je precej preprost – navlažiti kožo. Obstajajo tri glavne vrste sestavin, ki jih običajno najdemo v vlažilnih izdelkih:

 • vlažilna sredstva, ki pritegnejo vlago, ter
 • mehčala in
 • okluzivne snovi, ki jo zaprejo. Vsaka od teh sestavin različno pritegne ali zadrži vlago na vaši koži, večina vlažilnih sredstev pa ima kombinacijo vse tri.

Krema za obraz po 50.letu- “Najboljša vlažilna sredstva imajo mešanico emolientov in maščobnih kislin, ki posnemajo lipide kože, omejujejo izgubo vode in spodbujajo proizvodnjo ceramida,. ” Ceramidi – vrsta lipidov – tvorijo vašo naravno kožno pregrado.

Ko se staramo, se naša koža stara, ker naša telesa redkeje proizvajajo kolagen – vrsto beljakovin, ki so odgovorne za podporo močne in gladke kože.

Krema za obraz po 50.letu – kolagen je pomemben del globlje strukture naše kože, ki pomaga zagotoviti moč, hkrati pa pomaga pri hidraciji, elastičnosti, sijaju in poskaku ter nam pomaga dati bolj mladosten videz,”  “Na žalost se v večini našega odraslega življenja naša sposobnost za proizvodnjo novega kolagena dejansko zmanjša za približno 1 % na leto po 30. letu starosti.”

Poleg tega lahko nekatere izbire življenjskega sloga, kot so prekomerna izpostavljenost UV-žarkom, kajenje tobaka ali pretiran vnos sladkorja, negativno vplivajo na kožo.

Čeprav vlažilna sredstva ne bodo spremenila desetletja poškodb kože, lahko pomagajo zmanjšati videz drobnih linij in gub ter dramatično povečajo vlaženje kože, s čimer upočasnijo vpliv staranja. In noben izdelek ne more zdraviti vseh znakov staranja kože, glede na Ameriško združenje za dermatologijo, zato je pomembno, da izberete izdelke, ki obravnavajo vaše specifične težave s kožo.

Krema za obraz po 50.letu- kdaj kupiti vlažilno kremo

Medtem ko ima vsakdo lahko koristi od dobrega vlažilnega sredstva, imajo lahko koristi od tega pomembnega koraka nege kože zlasti starejši, saj lahko vlažilne kreme obravnavajo številne težave, povezane s staranjem kože.

Krema za obraz po 50.letu-na zdravje vaše kože vplivajo biološki dejavniki, vključno z vašo starostjo, spolom in genetiko, dejavniki življenjskega sloga, kot so vadba, spanje, prehrana in rutina nege kože, ter okoljski dejavniki, kot so onesnaževanje, podnebje in izpostavljenost soncu. Pri 50-ih  letih boste morda začeli opažati znake staranja na svoji koži.

Krema za obraz po 50.letu – sestavine

Različne sestavine v vlažilnih kremah so usmerjene na različne težave s kožo, povezane s staranjem, vključno z:

Suha koža, ki jo lahko zdravimo s hialuronsko kislino.

Tanka in krema podobna koža, ki jo lahko zdravimo z retinoidi.

Povešena koža, ki jo lahko zdravimo z vitaminom C.

Gube in drobne linije, ki jih lahko zdravimo z retinoidi in bakuchiolom.

Hiperpigmentacija in obarvanje kože, ki ju lahko zdravimo z niacinamidi.

Zrela koža, nagnjena k aknam, ki jo je mogoče zdraviti z retinoidi.

Občutljiva koža, ki jo lahko zdravimo s ceramidi.

Krema za obraz po 50.letu-**”Nujno je treba zagotoviti, da izbrana vlažilna krema vsebuje sestavine, ki pomagajo hidratizirati, pomladiti in popraviti kožo,” pravi Naana Boakye, M.D., dermatologinja in lastnica Bergen Dermatology v Englewood Cliffs, New Jersey.

Čeprav je koristno, če se zanimate za spoznavanje sestavin v vaših izdelkih za nego kože, a je povprečnemu potrošniku pravzaprav zelo težko presoditi izdelek na podlagi njegovega seznama sestavin.

Krema za obraz po 50.letu-»Formulacija vlažilne kreme in klinični podatki nam omogočajo, da razumemo, kako učinkovit je pri tem – ne seznam sestavin,« poudarjata Dr. Robinson and Samantha Ellis, M.D., a medical and cosmetic dermatologist at PotozkinMD Skincare and Laser Center in Danville, California

Nekatere njene najljubše aktivne sestavine za zrelo kožo so

 • glicerin in hialuronska kislina (močna vlažilca, ki pritegneta vodo v kožo),
 • niacinamid (aktivna sestavina, ki pomaga izboljšati delovanje pregrade, zmanjša rdečico, izboljša hiperpigmentacijo in odstrani akne),
 • antioksidanti (kot je vitamin C za pomoč pri boju proti poškodbam zaradi sonca) in
 • retinol za pomlajevanje kolagena, akne in izboljšanje teksture.

Če imate zrelo kožo, dermatologi priporočajo, da je najbolj pomembna in preprosta jutranja rutina.

 

VIRI:

1. Dr. Robinson and Samantha Ellis, M.D., a medical and cosmetic dermatologist at PotozkinMD Skincare and Laser Center in Danville, California

2. Naana Boakye, M.D., dermatologinja in lastnica Bergen Dermatology v Englewood Cliffs, New Jersey.

3. Adebola Dele-Michael, MD, dermatologinja in pomočnica kliničnega profesorja dermatologije na Medicinski fakulteti Icahn na Mount Sinai v New Yorku.

4. The Best misturizer for aging skin -Forbes