Ognjičevo mazilo za obraz

Tukaj je opisano ognjičevo mazilo za obraz.

Sivi lasje in zgubana koža sta eden najbolj vidnih znakov staranja in tega, se predvsem ženske tudi najbolj bojimo. Lase si pobarvamo, za lepo kožo na obrazu pa je potrebna skrbna nega. Kozmetični proizvajalci služijo veliko denarja z prodajo čudežnih krem, ki obljubljajo da bodo gube  izginile in bomo videti mlajši.

Za gladko in zdravo kožo na obrazu nam prav gotovo lahko pomaga ognjičevo mazilo za obraz, saj deluje antiseptično, protibakterijsko, protivnetno in protivirusno. Zaradi vseh teh lastnosti, ki jih ima ognjičeva krema, prav gotovo pomaga ohranjati našo kožo zdravo in mladostno.

Priporočamo še:  Zdrava hrana za možgane

Ognjičevo maziloOgnjičevo mazilo za obraz premaga gube

Gube na obrazu nastanejo zaradi sprememb v kolagenu, vlaknatem materialu, ki daje koži elastičnost. Kolagen se nahaja povsod po telesu in odtehta približno tretjino beljakovin v telesu in 70% mase vezivnih tkiv kože, kit, vezi in mišic.

Mlada koža vsebuje kolagen, ki dobro vpija vodo, je elastičen, to pomeni, da so delčki beljakovin razporejeni v kožnem tkivu in se lahko gibljejo. Ko kolagen vpije tekočino iz telesa, se napne, kar povzroči gladko, napeto kožo.

Pri starejši koži pa kemične spremembe povzročijo, da postane kolagen manj vpojen in elastičen, ne vpija več toliko tekočine in se ne premika. Zato izgubi koža gladkost in pojavijo se linije, ki jim pravimo gube.

Priporočamo še: Nasveti za kuhanje za samske moške

Vitamin E v ognjičevem mazilu

(1) Eden od načinov delovanja krem, vlažilnih krem in mazil proti gubam je, da s svojimi formulami povečujejo količino vlage v koži. Verjetno ste že opazili, da mnogi preparati proti gubam vsebujejo derivate vitamina E, veliko ga vsebuje tudi ognjičevo mazilo.

Vitamin E v ognjičevem mazilu deluje kot antioksidant in pomaga upočasniti staranje kožnih celic. Preprečuje oksidacijo celični sestavin, varuje celice pred okvarami in ohranja njihovo funkcionalno sposobnost.

Vitamin E blagodejno učinkuje tudi na nepravilno pigmentirane predele in pigmentne madeže, predvsem tiste, ki so posledica hormonskih sprememb. Zato za lepo in napeto kožo na obrazu le posezite po ognjičevem mazilu, saj vsebuje vse dobre sestavine, ki jih potrebuje vaša koža.

Prispevek je posredovan iz spletne strani www.omega3.si