Aknasto kožo negujmo z arganovim oljem

Če smo že o naravnih načinih zdravljenja, govorili v našem prejšnjem prispevku (Zdravljenje koprivnice na naraven način) in, če o zdravilnih programih govorimo že na naši prvi strani, v tem prispevku nadaljujemo s tematiko naravnega čiščenja, tokrat kože.

Koža se lahko v veliki meri čisti sama, a žal v naše telo vnašamo toliko škodljivih snovi, da tega včasih ne zmore več. Ogrci so lojni čepi, ki zamašijo pore in če se vanje naselijo bakterije se pogosto vnamejo. V nekaterih življenjskih obdobjih poteka hormonska preobrazba celotnega telesa, spremeni se presnova in to se pogosto odraža tudi na koži, kar dobro vedo najstniki in pogosto tudi ženske v nosečnosti in meni. V tem obdobju so akne pogoste spremljevalke in kožo z aknami lahko nežno negujemo tudi z arganovim oljem.

Arganovo olje učinkovito zdravi aknasto kožo

aknasta koža arganovo oljeNečisto in mastno kožo, kjer so se že naredile akne je potrebno negovati previdno, temeljito  in nežno. Pogosto v želji, da se čimprej znebimo nadležnih aken, našo kožo napademo preveč agresivno in s tem stanje samo še poslabšamo. A pri mozoljih je potrebno biti potrpežljiv, saj nam lahko zaradi neprimerne nege za celo življenje ostanejo brazgotine.

Za vsakdanjo nego aknaste kože je zelo pomembno, da jo čistimo brez agresivnih mil, primerna so blaga mila brez kemičnih sestavin, najbolj znano je prav gotovo arganovo milo. Zvečer nežno umijemo obraz z toplo vodo in z arganovim milom, nato pa v kožo nežno z krožnimi gibi vtremo arganovo olje, ki bo kožo pomirilo in ne bo zaprlo por.

Arganovo olje vsebuje saponine, ki delujejo protivnetno in naravne antiseptike, ki kožo pomirjajo.

Vir: argan oil benefits – ArganOilWorld.com

Celostno zdravljenje aknaste kože

Pri odpravljanju aken je zelo pomembno, da se zdravljenja lotite celostno. Nečista koža je vedno zunanja slika notranjega dogajanja, zato je potrebno vedno najprej spremeniti prehrano, v svoje obroke moramo vnesti več sadja in zelenjave in več tekočine. V veliko pomoč so lahko sveže stisnjeni sokovi, presna hrana in uporaba zelišč iz neokrnjene narave.

Pri vseh kožnih boleznih in alergijah je pomembno tudi zdravo črevesje. Povezava med lepo kožo in zdravim črevesjem je očitna in se je tudi vse bolj zavedamo. Tako kot črevesje, je potrebno občasno razstrupiti tudi jetra in ledvice, najbolje je narediti občasne razstrupljevalne kure z zdravilnimi zelišči.

Viri:

Beiser Rudi, Čaji iz zelišč in sadežev

Karin Greiner, Zelišča