Iščete res dobre vzmetnice – 7 nasvetov, ki 100% pomagajo pri tem

Spodaj je pripravljen zapis za vse, ki iščete res dobre vzmetnice.

dobre vzmetnice

Glede na to, da že veste, da v postelji porabite eno tretjino svojega življenja, je zato ključno, da za svoje spanje izberete  res dobre vzmetnice. Udobno mesto za počitek vam lahko pomaga, da se veselite svojega časa v postelji, namesto da bi skrbeli, kako dolgo boste spali.

Za kakovostne in dobre vzmetnice je potreben nakup vsaj na vsakih 8 do 10 let

Morda ne opazite postopnih sprememb na ležiščih, a po več desetletjih uporabe, se večina vzmetnic spremeni v bolj ali manj gručaste spalne podlage, pravi dr. Joyce Walsleben, izredni profesor na Medicinski fakulteti Univerze v New Yorku, ki raziskuje spanje (1).

Zato je obračanje vzmetnice v skladu z navodili proizvajalca za vašo vzmetnico postopek, ki zanesljivo podaljša življenjsko dobo ležišča.

Ne obstaja dobra vzmetnica samo iz enega materiala

Udobje je zelo subjektivno, zato spoznajte različne vrste mehkih, trdih, naravnih in drugih vzmetnic, da bi resnično lahko razumeli, kaj želite. Ni vam treba porabiti bogastva – vsekakor so najcenejši modeli primerni za večino ljudi, vendar ne pozabite, da so nižje cene vzmetnic običajno manj trpežne in morda boste pri teh začutili vzmeti skozi tanjše oblazinjenje.

Najboljše ležišče naj ne bo najboljše samo za vas

Če imate vi in vaš partner v spanju različne okuse, poiščite vzmetnice z nastavljivo trdnostjo na vsaki strani postelje. Velikost je tudi pomembna. “Če imate majhno posteljo, se ne morete izmikati drug drugemu,” pravi William C. Dement, profesor psihiatrije na Univerzi Stanford in avtor Obljube o dobrem spanju.

Dobre vzmetnice je potrebno testirati

Poročila potrošnikov so ugotovila, da so potrošniki, ki so v trgovini porabili 15 do 20 minut za testiranje vsake vzmetnice, verjetno bolj zadovoljni s svojim nakupom. Če imamo možnost testirati lažje ugotovimo kateri jogi je najboljši, testiramo pa tako, da se sezujemo in ležimo pet minut na vsaki strani

Najboljše ležišče vsebuje možnost vračila

Žal je tako, da res ne boste zagotovo vedeli, ali ste se srečali z vzmetnico, ki je ustrezna za vas, dokler ne boste z njo preživeli en teden ali dva v postelji – in videli, kako se počutite zjutraj. Zato mora iskanje dobre vzmetnice vsebovati tudi politiko vračila, ki je običajno najmanj 30 dni, v primeru težav, ki se pojavijo, v začetnih dneh po nakupu vzmetnice.

Katere vzmetnice se priporočajo v primeru alergij?

Ko imate svojo vzmetnico doma, je pomembno, da poskrbite za to, da je ta ustrezna tudi, če imamo alergije – še posebej, če imate alergije v zaprtih prostorih.

Kljub strahu nad peresnimi blazinami, prašnimi pršicami in drugih tegobah, je treba vedeti, da so marsikatere vzmetnice, veliko večji alergični aktivatorji, kot karkoli drugega v naši hiši.

Če trpite za alergijami, izvedite trik: Zapečatite blazino, vzmetnico in škatlo za vzmeti v zaščitna pokrivala za alergene. Za hude alergije ali astmo strokovnjaki predlagajo pralno posteljno perilo tedensko v 130 ° vode. Nekateri novi izdelki so športni materiali, kot so baker, srebro in bambus za boj proti bakterijam in plesni, toda pogosto pranje je lahko enako učinkovito.

Pohištvo123 velja že vrsto let za enega izmed vodilnih ponudnikov kakovostnih vzmetnic, kjer pa jim je zraven dobre vzmetnice, osnovno vodilo tudi cena. Zato priporočamo, da si ogledate njihovo ponudbo vzmetnic na spletni strani.

Super intervju (angl.) za izbiro kakovostne in res dobre vzmetnice, si lahko ogledate tudi spodaj: