Uporaba sodobne tehnologije na področju hotelirstva in gostinstva – Hospitality TV

Hospitality TV – uporaba sodobne tehnologije na področju hotelirstva in gostinstva

Tehnologija v današnjem, spreminjajočem se gostinskem okolju, ni več razkošje, temveč nujnost . Računalniški podatki so zdaj bolj pomembni, kot kdaj koli prej. Zaradi teže in količine podatkov, ki se pretakajo, kateri koli dan, v katerem koli trenutku. Tudi hoteli niso izjema in vsak dan obdelujejo velike količine podatkov. Ne glede na to, ali gre tukaj za neodvisne hotele ali pa hotelske verige. Od števila rezervacij, do zahtev gostov, do zalog… Uporaba sodobne tehnologije na področju hotelirstva in gostinstva, je postala nepogrešljiva, seznam pa je praktično neskončen.

uporaba sodobne tehnologije na področju hotelirstva
Uporaba sodobne tehnologije na področju hotelirstva in gostinstva…

Prednost pravilne obdelave teh podatkov je praktično nujna, a obenem tudi precej preprosta. Obdelava podatkov je pomembna, če želite za določen časovni okvir, prebrati vzorce in vedenja in v kolikor želite predlagati napovedi za optimizacijo načina delovanja določenega procesa. Vendar je napačno prepričanje, da sistematična obdelava podatkov ni nekaj, kar je pomembno tudi za srednje in manjše hotele. Res je, da večje hotelske verige in hoteli, uporabljajo te podatke predvsem za napovedovanje nihanj pri prilivu rezervacij. Prav tako pa jih uporabijo tudi za predvidevanje porabe materialov, za optimizacijo razporeditev in nakupov. Lahko bi rekli, da gre tukaj za bolj statistični pristop k povečanju prihodkov.

Ampak to ni vse, na kak način lahko tehnologija še pomaga. Sodobni hoteli in hotelske verige v New Yorku, se osredotočajo na več, kot samo napovedovanje in vpogled v vodenje svojih hotelov. Operativna učinkovitost je prav tako zelo pomembna. Tehnologija beleži tudi delovno učinkovitost in jo tudi shranjuje. Tudi optimalna uporaba delovne sile, prispeva tudi k tem, kako donosen je na koncu hotel. Prav tako pa k uspehu veliko prispeva pri kontroliranju prihodkov, oblikovanju blagovne znamke in oglaševanju hotela. Tehnologija deluje in pripomore tudi na področju povečevanja spletnega ugleda, pridobivanju izkušenj gostov in centraliziranega dostopa do podatkov, ki pomagajo pri odločanju.

Pomen sodobnih omrežnih rešitev na področju hotelirstva

Glede na izjemno intenziven in dinamičen razvoj sodobnih tehnologij, ki jih seveda najprej povzamejo in za svoje sprejmejo ravno največja podjetja, ki so za tovrstne tehnologije tudi odprta, se ne gre čuditi, da je ravno hotelirska branža in turistična branža ta, ki omrežne, sodobne rešitve povzema v svoje poslovanje, najhitreje in najbolj intenzivno.

S prihodom sodobnih omrežnih rešitev pa se , v kolikor imajo hotelske in turistične družbe, komercialne in resne ambicije z njimi, odpira cela vrsta vprašanj, ki jih omrežne rešitve prihodnosti, morajo znati v celoti odgovoriti.

Stroški upravljanja omrežij ter stroški vzdrževanja omrežij, morajo brez dvoma, upravičevati investicijo v igradnjo tovrstnih omrežij, obenem je ob poplavi vedno več naprav, ki se povezujejo v pametna omrežja prihodnosti, potrebno poskrbeti za optimalno obremenitev omrežja ter njegovo varnost.

Vse skupaj se namreč odraža v zadovoljstvu ali nezadovoljstvu uporabnikov.

Še ena izmed prednosti, ki jih prinaša sodobna tehnologija, je Hospitality TV

Hospitality TV storitve so več, kot le način zagotavljanja zabavnih možnosti hotelskim gostom. Uporaba sodobne tehnologije na področju hotelirstva, hotelom in podobnim ponudnikom storitev, ponujajo rešitve, ki vključujejo interaktivne storitve (v nekaterih primerih tudi poslovne storitve) za goste, ki morajo ostati povezani. Tudi medtem, ko so na poti. Televizijske hotelske povezave so več, kot le modificirane poslovne in potrošniške rešitve. Takšni sodobni sistemi so izdelani po meri in ponujajo vrsto izkušenj, ki jih gosti lahko v tem času najdejo izključno v najsodobnejših hotelih.