Marketinška avtomatizacija in crm

Marketinška avtomatizacija: 7 najboljših orodij in platform v letu 2022

Marketinška avtomatizacija pomeni uporabo tehnoloških orodij za učinkovito spremljanje in vodenje vseh marketinških kampanj iz enega mesta.

  1. Marketo

Marketo je morda najbolj znano orodje za marketinško avtomatizacijo, in to z dobrim razlogom. Je eno najbolj zrelih orodij s celotnim naborom funkcij, ki tržnikom ne pomagajo le pri upravljanju e-poštnih kampanj, temveč zagotavljajo tudi odlična orodja za prodajne ekipe. Marketo ima tudi tržnico, imenovano LaunchPoint, z več deset integracijami.

Marketo je odličen za podjetja, ki bodo uporabljala številne funkcije orodja, ki presegajo osnovno avtomatizacijo trženja. To ni najdražje orodje, zagotovo pa tudi ni najcenejše. Če ne boste uporabljali naprednih funkcionalnosti sistema, lahko podobne rezultate dosežete z enim od cenejših orodij. 

  1. Eloqua

Je v celoti opremljeno, zagotavlja izjemno raven storitev in ima temu primerno ceno. Ena od ključnih razlikovalnih lastnosti podjetja Eloqua je količina časa, ki ga porabijo za poučevanje in pomoč strankam, da kar najbolje izkoristijo izdelek. Tako kot Marketo ima tudi Eloqua odlično tržnico z veliko integracijami s storitvami tretjih oseb.

  1. Customer.io

To je orodje, ki vam bo resnično omogočilo, da boste od njega dobili tisto, kar želite. Še ena odlična stvar pri tem orodju je njegov lahkoten uporabniški vmesnik in hitra, osebna podpora strankam. Za razliko od večine starejših orodij je Customer.io zasnovan tako, da sproži e-poštna sporočila na podlagi dogodkov in ne le ogledov strani.

  1. Constant Contact

Constant Contact je dobro znano orodje za trženje e-pošte za mala podjetja. Odlično zagotavlja osnovne funkcije na način, ki ga zelo enostavno izkoristijo tudi netehnični uporabniki. 

  1. HubSpot

HubSpot se opisuje kot “programska oprema za vhodni marketing”, kar pomeni, da ponuja različna orodja, med katerimi je tudi marketinška avtomatizacija. Ta pristop “vse v enem” je lahko zelo priročen.

  1. ExactTarget/Pardot

Večina orodij za avtomatizacijo trženja se osredotoča na elektronsko pošto, ExactTarget pa to presega in omogoča ciljno usmerjanje obvestil mobilnih aplikacij ali celo sporočil na armaturno ploščo avtomobila stranke (če ste na primer proizvajalec avtomobilov).

  1. Userfox

Userfox je še en

nov igralec na področju avtomatizacije trženja, ki ga je pravkar prevzel AdRoll. Upamo, da združena moč ekip AdRoll in Userfox pomeni zanimive stvari za prihodnost njihovega izdelka. 

Marketinška avtomatizacija: 7 najboljših orodij in platform v letu 2022

Na kratko

Za mala podjetja: Za mala podjetja: Constant Contact, HubSpot

Za podjetja: Stamp, Stamp, Stamp, Stamp, Stamp, Stamp, Stamp: Marketo, Eloqua, ExactTarget/Pardot

Za naslednjo generacijo avtomatizacije trženja: Orodja za avtomatizacijo trženja: Customer.io, userfox

Katero orodje za avtomatizacijo trženja uporabljate in zakaj? Delite z nami svoj vpogled!