V Mariboru na vrhunski pooblaščeni servis svojega Audija

Maribor je mesto, kjer je avtomobilska industrija precej razvita, prav tako pa so popularne znamke nemških proizvajalcev. Ena izmed teh je na primer Audi, ki je na Štajerskem precej popularna, lastniki vozil pa imajo na izbiro veliko različnih serviserjev, niso pa vsi tako dobri kot trdijo. Glede na to, da je Audi znamka, ki uživa precej ugleda med drugimi znamkami in tudi med samimi lastniki, je potrebno avto servisirati na kvalitetni lokaciji Audi servis Maribor. Kvalitetni servis je pooblaščeni serviser s strani matične tovarne Audi v Nemčiji in skrbi, da se vaš Audi iz servisa odpelje v takšni obliki, kot si ga je že v originalu zamislila znamka Audi.

 

Audi servis Maribor

Pooblaščeni servis Audi se v Mariboru nahaja na dveh lahko dostopnih lokacijah – Porsche Maribor in Porsche Ptujska cesta, kjer so lastnikom Audi vozil na voljo popolnoma vse servisne storitve – od popravila poškodovanih vozil, hitrih popravil in seveda rednih servisnih pregledov. Obisk Audi servis Maribor ima za lastnika in njegovo vozilo več prednosti, ki so ob izbiri servisa za svoje vozilo ključnega pomena: 

 1. dvoletno jamstvo na delo 
 2. dvoletno jamstvo na vgrajene originalne dele
 3. Audi asistenca – podaljšano jamstvo mobilnosti
 4. strokovno znanje zaposlenih 
 5. strokovno izobraževanje in znanje zaposlenih 
 6. uporaba originalnega motornega olja Castrol
 7. daljša življenjska doba vozila Audi
 8. brezplačne tovarniške akcije za redne obiske pooblaščenega servisa
 9. potrjena servisna zgodovina
 10. ohranjanje vrednosti vozila 
 11. predhodno preprečevanje morebitnih nevšečnosti
 12. varnost voznika in sopotnikov

Kaj je vključeno v Audi servis Maribor?

Audi servis Maribor ponuja popolne servisne storitve za vozila Audi. Neprestano so v kntaktu z matično tovarno Audi, s tem pa poskrbijo, da se vse napake odpravijo še preden se pojavijo, ali pa čim hitreje (z rednimi pregledi).

To pomeni, da se tako na Porsche Maribor kot na Porsche Ptujska vsakemu Audiju popolnoma posvetijo in poskrbijo, da s servisa odpelje brezhiben. Audi servis Maribor zajema torej hitre servisne storitve, te pa vključujejo menjavo in pregled akumulatorja, menjavo zavor, hitra kleparsko-ličarska dela (popravilo prask in toče na površini laku), popravilo izpušnih cevi, vulkanizerska dela (menjava gum, centriranje) in drugo.

V primeru nezgode, hujšega naliva toče ali drugih naravnih nesreč, kleparsko-ličarska delavnica poskrbi za kvalitetno popravilo poškodovanega vozila, ne glede na obseg škode (razen, če govorimo o popolni totalki, kjer je morda nakup novega/rabljenega vozila ugodnejši kot popravilo poškodovanega starega).

Za kakršno koli popravilo vam jamčijo uporabo originalnih rezervnih delov, ki so narejeni le za določene modele vozil in se jim popolnoma prilegajo. Na te originalne dele in samo storitev menjave, vam bodo nudili dvoletno jamstvo, saj v delo in pa seveda v rezervne dele popolnoma zaupajo.

V servisne storitve pa spadajo tudi redni servisni pregledi, ki so zapisani v servisni knjižici in imajo svoje servisne intervale. Mali in veliki servis imata vsak svoj servisni interval, ki se ga je priporočljivo držati, posebej, če želite uveljavljati ugodnosti, ki pritičejo k rednemu servisiranju (glej zgoraj prednosti pooblaščenih servisov). Mali servis, kjer je večinoma vključena predvsem menjava motornega olja in pa seveda z njim z roko v roki menjava oljnega filtra. Oba igrata zelo pomembno vlogo pri vzdrževanju dolge življenjske dobe motorja in varne vožnje brez okvar. Mali servis je potrebno opraviti na vsakih 15.000 (ponekod 30.000) prevoženih kilometrov oziroma vsako leto. Točni servisni interval je vedno zapisan v servisni knjižici vozila.

Dandanes so servisne knjižice digitalne, zato le pokličite svojega pooblaščenega serviserja, ki vam bo z veseljem posredoval informacijo o servisnih intervalih za vse redne servisne storitve in menjave delov v vozilu.

Veliki servis Audi – jermen je tudi potrebno menjati

Kot pravi že samo ime – veliki servis Audi, gre za večjo servisno storitev. Ob velikem servisu serviserji seveda pregledajo stanje celotnega vozila, mu po potrebi zamenjali olje in filtre, vsekakor pa tudi ostale stvari, ki so morda potrebne menjave. Glavna stvar velikega servisa pa je menjava zobatega jermena in črpalke hladilne tekočine.

Kaj sploh je zobati jermen?

Zobati jermen je nepogrešljiv del vozila, saj je uporabljen za pogon odmične gredi, saj lahko prenašajo zelo visok navor energije, težava pri vozilih pa je ta, da se na morajo na minuto obrniti več tisočkrat, kar pomeni resnično veliko moč in obrabo skozi čas. Okvara zobatega jermena lahko pomeni popolno okvaro motorja, s tem pa stroški popravila lahko narastejo na vrtoglave stroške, kar pa si lahko preprečite zgolj z redno menjavo, kot jo je priporočil proizvajalec.

Obrabo zobatega jermena bodo serviserji pregledali na vsakem rednem servisu in ga po potrebi tudi zategnili, da bo dlje deloval kot mora. Pa vendarle je vedno potrebno biti pozoren na različne znake morebitne okvare zobatega jermena. V kolikor se vam zdi, da ima vaše vozilo katerega koli od naslednjih znakov, takoj pokličite svojega pooblaščenega serviserja, saj lahko dejansko pretrganje jermena pomeni popolno okvaro vozila.

 • vozilo ob vžigu vrti v prazno in se ne vžge
 • zvoki iz motorja (lahko se sliši kot tiktakanje)
 • tresenje avta zaradi neenakomernega teka motorja
 • puščanje olja na sprednji strani motorja
 • na samem jermenu: obrabljena tkanina v rebru, zobje in tkanina so ločeni, tekalne sledi na strani zob, razpoke na hrbtni strani, okvarjene sistemske komponente itd.
 • dejanski strgan zobati jermen

Tiktakanje se lahko pojavi med drugim tudi pri nizkemu tlaku motornega olja, vendar je vseeno boljše predvidevati hujšo situacijo in jo preveriti pri serviserju.

vtosrvis Audi - Porsche Inter Auto

Vrhunski servis tudi za starejša vozila

Redno servisiranje vozila se ne bi smelo ustaviti z višjo starostjo avta, saj ravno takrat postane ključnega pomena, da je vozilo redno servisirano in tako varno za vožnjo ter z daljšo življenjsko dobo. Razumljivo je prepričanje, da pridejo z višjo starostjo vozila tudi višji stroški servisiranja. V teoriji je to res, saj starejše kot je vozilo, več stvari je potrebno zamenjati, a potrebno se je zavedati, da se deli v vozilu obrabljajo in da jih je potrebno menjati z leti, saj lahko ignoriranje servisnih pregledov pripelje do zneskov vrtoglavih razsežnosti.

Pri koncernu Volkswagen so ravno zato zasnovali varčevalne pakete Vedno vredno. Audi Vedno vredno je namenjen vsem vozilom Audi, ki so starejši od štirih let. To pomeni, da je vsak starejši Audi upravičen do štirih varčevalnih paketov, pri čemer se čisto pri vsakem servisu lahko privarčuje do -30%.

 • Audi menjava olja
 • Audi menjava zobatega jermena
 • Audi menjava amortizerjev
 • Audi menjava zavor

 V vsakem primeru gre za popolno servisno storitev. Kot primer servisne ponudbe za menjavo olja in zobatega jermena je:

 Audi servis Maribor – menjava olja Audi Vedno vredno:

 • profesionalno originalno motorno olje
 • originalni oljni filter
 • menjava tesnilnih obročev
 • delo menjave olja
 • 2-letna garancija na delo in material
 • test akumulatorja
 • podaljšanje Asistence Porsche Slovenija

 Menjava zobatega jermena Audi Vedno vredno:

 • originalni zobati jermen, črpalka hladilne tekočine
 • zobati jermen komplet
 • vgradnja zobatega jermena in menjava črpalke hladilne tekočine
 • 2-letno jamstvo na opravljeno delo 2-letno jamstvo na vgrajene originalne dele
 • Asistenca Porsche Slovenija

Poleg same servisne storitve je torej stranka upravičena tudi do podaljšanja jamstva mobilnosti – Asistenca Audi, ki skrbi za svoje komitente 365 dni na leto, povsod po Evropi.

V Mariboru imate torej možnost opravljanja svojega rednega avtomobilskega servisa na dveh lokacijah pooblaščenih servisov – Porsche Maribor in Porsche Verovškova. Obe lokaciji sta potrjeni s strani matične tovarne Audi, kar pomeni, da lahko tam poleg strokovnega kadra, koristite tudi vse ugodnosti pooblaščenih serviserjev. Obe lokaciji sta dobro dostopni s strani glavnih cest in ju je zato mogoče hitro najti. Pokrivajo celotni štajerski konec in se bodo vašemu vozilu iz tega razloga tudi popolnoma posvetili – da boste domov odpeljali vozilo Audi popolnoma ‘poštimano’ in vredno imena Audi.